23948sdkhjf

Företaget i Vaggeryd fördubblar kapaciteten

Investerar i sin andra rörlaser – båda maskinerna går i tvåskift.
Företaget Steelnova i Vaggeryd investerar i en ny rörlaser och fördubblar kapaciteten. Det rapporterar Gnosjoregion.se i ett reportage. Vaggeryd ligger tre mil söder om Jönköping.

Den första rörlasern installerade de år 2011. Den nya är av samma typ som tidigare men är också utrustad med så kallad active scanning. Med hjälp av två kameror som mäter röret när maskinen körs ska ett snabbare och mer exakt resultat uppnås.

– Båda maskinerna går i tvåskift och det finns kapacitet för mer, säger Per Carmström vid företagets marknadsavdelning, till näringslivssidan.

Det är möbelindustrin som driver efterfrågan för företaget. Stolsunderreden är den klart största produktkategorin.

De har också fått en order på en ny produkt från en dansk beställare. Det handlar om en designstol med konade ben. Efterfrågan på den här typen av produkter uppges vara väldigt god då produkten är av lite retro-typ.

Steelnova levererar varje år över 100 000 sits- och bordsunderreden. Specialinriktningen är produktutveckling och produktion av rör-, tråd- och plåtprodukter med fokus mot möbelindustrin.

Företaget arbetar med bland annat rörbockning, rörformning, rörlaserbearbetning, robotsvetsning, montering, ytbehandling och annan legobearbetning.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109