23948sdkhjf

Volvo Cars startar investeringsfond för teknikföretag

De ska vara nystartade och ha en en stor potentiell världsmarknad.
Avsikten med Volvo Cars Teknikfond är att investera i framsynt teknikutveckling som omvandlar industrin, för att nämna några exempel handlar det om artificiell intelligens, elektrifiering, autonom körning och digitala mobilitetstjänster, skriver Volvo i ett pressmeddelande.

Den första planerade investeringen som är ett resultat av teknikfonden görs i ett teknikföretag med säte i Kalifornien. Företaget utvecklar avancerade sensorer. vilket understryker Volvo Cars växande närvaro i tekniknavet i Silicon Valley.

Bolagen kommer att få fördel från teknikfondens resursinriktning på ett flertal varierande sätt, heter det vidare.

Vid sidan om att förknippas med Volvo Cars kan nystartade företag få möjlighet att verifiera sina tekniker och öka farten för att para ihop produkt och marknad..

Dessutom går det att dra nytta av företagets access till den kinesiska bilmarknaden som är den viktigaste, liksom nätverket av fordons- och teknikpartners världen över.

Zaki Fasihuddin, för närvarande vice vd för strategiska partnerskap vid Volvo Cars teknikcenter i Silicon Valley, har utsetts till vd för Volvo Cars Teknikfond.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.797