23948sdkhjf

Finalister för SSAB:s stålpris klara

Tungt italienskt startfält – två av de fyra som gör upp är från Italien.
Finalisterna till Swedish Steel Prize 2018 har sållats fram. De representerar fyra designkoncept som utnyttjar höghållfast stål för att uppnå bästa möjliga prestanda.

– Vi har nominerat fyra finalister med helt olika perspektiv på innovation som juryn tycker är helt fantastiska. De sträcker sig från helt nya produktfunktioner till applikationer som utmanar traditionell design med moderna material, säger Eva Petursson, juryordförande för Swedish Steel Prize och chef för SSAB:s strategiska FoU-arbete, enligt ett pressmeddelande.

Här är de fyra finalisterna och juryns motiveringar:

CTE, Italien, har utvecklat en liten lastbilsmonterad skylift med mångsidighet, höjd och räckvidd. En noga genomtänkt design, optimering av bommens tvärsnitt och användning av höghållfast stål gjorde detta möjligt.

JAK Metalli, Finland, har uppfunnit en skärmetod för rensning av vägrensvegetation, som fungerar mycket bättre för små träd än konventionella kedjedrivna aggregat. Den innovativa designen utnyttjar potentialen i höghållfast och slitstarkt stål.

Mantella, Italien, har tagit fram en design och en lösning för en trailer och ett flak som representerar en helt ny generation. Det var möjligt genom skickligt designarbete och smarta produktionsmetoder, kombinerat med fördelarna med höghållfast och slitstarkt stål.

Med en modulär design nästan helt utan svetsning, har Trufab Global, Australien, skapat en flexibel och lätt fältvagn som kan slutmonteras på plats. Denna nya fältvagn minskar kostnaderna och ökar produktionseffektiviteten både för producenter och slutanvändare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.113