23948sdkhjf

Trumps tullar ger företaget rekordtempo

USA:s tullar mot Kina och proffsig personal gör att Gränges i Finspång tillverkar rekordsnabbt.
– Ja, det är riktigt roligt. I mars slog vi vårt produktionsrekord, vårt tidigare rekord för en månad var från oktober 2017. I mars producerade vi 8 316 ton, säger produktionsdirektören Patrik Sivesson till Norrköpings Tidningar.

Den amerikanske presidenten Donald Trump beslöt i början av mars att tillämpa en 25-procentig tullavgift på stål och en tio-procentig tullavgift på aluminiumprodukter från Kina.

Gränges är ett av de stora företagen inom aluminiumteknik och tillverkning på det här området. De fokuserar på valsad aluminium för värmeväxlare och nischapplikationer.

Slutkunderna finns inom fordonsindustrin, industrin för stationära värmeväxlare samt nischmarknader såsom transformatorer och livsmedelsförpackningar.

Varannan bil som produceras globalt i dag innehåller material som Gränges har tillverkat. Inom material för lödda värmeväxlare har Gränges en marknadsandel på cirka 20 procent.

Gränges är en global koncern med cirka 1600 medarbetare och omsätter mer än 11 miljarder kronor

Produktionen är förlagd till produktionsanläggningar i Shanghai i Kina, Finspång i Sverige samt i Huntingdon i Tennesse, Salisbury i North Carolina och i Newport, Arkansas, i USA.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.659