23948sdkhjf

Tar hem stororder från Haldex

Q-System ska leverera ett bansystem till en ny lackeringsanläggning. Affären är värd många miljoner kronor.
Beställare är Haldex Brake Products som gör investeringen för att effektivisera sin produktion.

– Det här är en strategiskt viktig order då Haldex är en ny och viktig kund för oss i segmentet underleverantörer inom fordonsindustrin, säger Q-Systems Sverigechef Göran Svanberg till Metal Supply.

Uppdraget är att leverera ett buffertsystem med åtta banor i bredd. Det är tre våningar högt och rymmer 288 pallar.

Utrustningen ska användas till en ny lackeringsanläggning. Planen är att det ska hantera både pallar med olackerade och lackerade produkter.

Buffertsystemet fylls och töms sedan med AGV i ena ändan. Sedan finns det en Q-Loader kran med gaffelaggregat som hämtar pallar och ställer in i lackeringscellen. Den hämtar sedan pallar med färdigt gods ur cellen och ställer in igen i buffertlagret.

– Haldex Brake Products ligger verkligen i framkant gällande all typ av automation och tekniska förbättringar och vi gläds åt att få vara delaktiga i deras arbete och strävan att ständigt bli bättre. Även om denna anläggning är komplex så kommer vi som alltid att utgå utifrån våra standardprodukter och sedan kundanpassa dom för just deras behov och produktionssätt, säger Göran Svanberg enligt ett pressmeddelande.

Installation sker efter semestern.

Q-System är ett danskt företag och är en leverantör av interna logistiksystem. Den svenska enheten i baserad i Växjö.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141