23948sdkhjf

Ny vd för Permobil

Efterträdaren har bland annat lång erfarenhet från Scania.
Efter nio år som vd för Permobil slutar Jon Sintorn på Permobil den 31 augusti. Bengt Thorsson i dag President EMEA på Dometic med många års erfarenhet från Scania, ersätter från och med den 1 september 2018.

Permobil har under decenniet som gått tagit steget till en stark global aktör inom avancerad rehab-teknik som marknadsför eldrivna rullstolar, manuella rullstolar samt sittdynor. Företaget positionerar sig i Europa och på den amerikanska marknaden, samt växer starkt i Asien.

– Jag är mycket stolt över att ha varit en del av Permobil och över de resultat vi har uppnått. Vi har tagit oss in på nya marknader, adderat nya produktlinjer och många nya tekniska funktioner, inklusive ökad digitalisering av våra produkter. Medarbetarna har ett stort hjärta i allt de gör för våra användare och kunder. Jag är övertygad om att företaget kommer bibehålla fokus på användarna och fortsätta leverera enastående resultat, säger Jon Sintorn, vd för Permobil.

Bengt Thorsson är tillträdande vd.

– Jag är mycket imponerad av Permobils innovationsförmåga och hur företaget skapar värde för sina användare och kunder genom att förbättra människors livskvalitet. Företaget är väl positionerat för fortsatt lönsam tillväxt med starka underliggande demografiska trender och fortsatta möjligheter inom uppkoppling och digitalisering. Jag ser fram emot att kliva på som vd.

Permobil har en tydlig strategi och plan för fortsätt tillväxt de närmaste åren.

– Jag ser fram emot att välkomna Bengt Thorsson för att leda denna resa. Med hans erfarenhet från global försäljning och operational excellence är jag säker på att han kommer att leda och skapa värde för Permobil de kommande åren, säger Martin Lundstedt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079