23948sdkhjf

Scanditron och EID Tech tar affär för 10 miljoner

I deras första svenskfinska order inom robotproduktion ihop arbetar människa och robot sida vid sida.
EID Tech Oy, automatiseringsexpert från Finland och elektronikproducentspecialisten Scanditron från Sverige avser att få synergieffekter genom tajt samverkan enligt en pressrelease. Scanditron och EID Tech har nu fått sin premiärorder under gemensam flagg.

Den första gemensamma kunden verkar inom telekommunikationsområdet, och EID Tech distribuerar delhanterings- och förpackningslinjer byggda på modulära robotikkoncept. Scanditron håller i projektledning och systemets livscykel service.

Beställningen ska levereras i slutet av 2018. Den smarta och modulära robotlösningen gör det möjligt att bearbeta produktionspartier av varierande omfång.

– Automation företag som EID Tech, som kan kombinera enheter, robotar, mekanik och programvara, i synnerhet till en omfattande lösning, är inte vanliga i Europa. Deras tänkande "out of the box" möjliggör helt nya sätt att automatisera faserna i produktionsprocesserna. Jag har aldrig sett något liknande det, säger Jari Jaakola, Automation Project Manager of Scanditron.

Linjerna är försedda med ett säkerhetssystem på tre plan, vilket gör det möjligt för människa och roboten att jobba sida vid sida. Högnivåstyrningssystem, varierande säkerhetskomponenter och den senaste säkerhetstekniken kombineras på ett innovativt sätt.

.– Robotlösningen möjliggör också ett kostnadseffektivt genomförande av automationslinjen, för i det här fallet kunde kunden till exempel göra betydande besparingar i sina övriga investeringar. Dessutom kommer robotarna att minska behovet av mänskligt arbete i produktion, fortsätter Jaakola.

Eid Tech OY startades 2009, och tar fram automationskoncept. Företagets ANT Plant Micro-Factory-koncept är en branschinnovation.

Scanditron startades 1969 och levererar produktionsmaskiner, material och stöd för tillverkning av elektroniska produkter i Norden och Baltikum och Polen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094