23948sdkhjf

De köper industriserviceföretaget för att växa

"Det här känns väldigt positivt."
Det är Jernbro Industrial Services som har fått en ny ägare. Den 1 augusti köpte Aksiom företaget.

– Det här känns väldigt positivt. Aksiom har en klar ambition att vi ska växa. Det förväntas ske både organiskt och genom förvärv, säger Jernbros marknadschef Thomas Grönlund till Metal Supply.

Aksiom skapades förra året och investerar i medelstora europeiska företag som erbjuder och levererar tekniska tjänster för kunder inom industri - och energisektorn. Ett kriterium för att de ska investera är att företagen har en god tillväxtpotential.

I samband med det här har också Mikael Jansson, född 1961, utsetts till ny vd för Jernbro. Han har lång erfarenhet från att utveckla tekniktjänsteföretag verksamma inom industri-, fastighets- och energisegmenten.

– Jernbro har nyligen genomfört en omstrukturering och är nu redo för tillväxt med huv­ud­­sakligt fokus på industri-och energisegmenten i Sverige och övriga nordiska länder. Nu skapas en stark bas att bygga vidare på: Aksiom som ny tillväxtorienterad ägare med ambitiösa mål, ett Jernbro i god form – utgörande själva plattformen för bygget vad gäller geografisk täckning, underhållstek­nisk kompe­tens, kundportfölj och ett brett utbud av tjänster inom projekt och underhåll, säger Mikael Jansson enligt ett pressmeddelande.

Jernbro är en av Sveriges ledande aktörer inom industriservice. Bolaget har cirka 700 medarbetare och finns på 25 orter. Många av medarbetarna har lång erfarenhet från svensk industri.

Företaget är inriktat mot tillverkande industrier, kemisk, stål, livsmedel, läkemedel, pappers- och massa samt kraft och värme. Jernbro omsätter en miljard kronor.

Bland kunderna finns små och medelstora företag liksom de stora globala koncernerna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093