23948sdkhjf

De tar en maskinorder från gruvjätten

"LKAB har fått förfrågningar på jobb som kräver en mer avancerad utrustning."
Duroc Machine Tool ska därför leverera en Verus 250 till LKAB Mekaniska.

Utrustningen är tillverkad av italienska FPT Industrie. Företaget gör bäddfräsmaskiner, fleroperationsmaskiner och golvverk för den tillverkande industrin.

– Vi var på acceptanstest nyligen. En gammal maskin kommer att ersättas med den här som är mer avancerad. Skälet till att de satsar är att LKAB har fått förfrågningar på jobb som kräver den här typen av utrustning. De satsar på att höja tekniknivån på bearbetningsavdelningen. Leverans är planerad till oktober, säger Jonas Arvidsson, Area Sales Manager på Duroc Machine Tool, till Metal Supply.

Det är han som har sålt utrustningen.

LKAB Mekaniska är en partner för stålkonstruktion och maskinbearbetning. Företaget produktutvecklar, konstruerar och levererar allt från små komponenter till stora stålkonstruktioner för främst gruv-, process- och tillverkningsindustrin.

Företaget omsätter cirka 175 miljoner kronor och ingår i LKAB. Antalet medarbetare i LKAB Mekaniska är 80 personer.

De arbetar med tillverkning i såväl små som stora serier, utför egen produktutveckling eller legoarbeten och utför montage och underhåll av maskiner ute i fält.

Sedan 1975 har företaget verkat som en samarbetspartner och leverantör till sin största kund LKAB.

Bland kunderna finns också lokala verkstads- och entreprenadföretag och större internationella företag. I den senare gruppen kan nämnas kända namn som till exempel Atlas Copco, GIA, Sandvik, Rymdbolaget och amerikanska NASA.

Duroc Machine Tool förser den nordiska och baltiska marknaden med bland annat maskiner, verktyg, tillbehör och produktionsoptimering. Företaget representerar totalt ett 60-tal fabrikat.

De är en del av börsnoterade Duroc som äger, förvaltar och utvecklar industri- och handelsföretag.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079