23948sdkhjf

Här är Parkers nya cylinder

P1F är lämplig för många olika typer av industriella applikationer.

Parker Hannifin har lanserat en ny serie ISO15552-klassade, pneumatiska cylindrar. P1F-cylindern finns med cylinderdiametrar från 32 till 125 mm och lämpar sig för allmänna industriapplikationer med linjära rörelser, låsning, lyft och kontrolluppgifter inom en mängd olika driftmiljöer.

Standard- och utomhusmodellerna är försedda med polyuretantätning, som ger lång livslängd vid användning inom materialhantering, automation och transport. För applikationer där extra kemikaliebeständighet krävs, där skrapringen i främre gaveln kan exponeras för frätande kemikalier, kan P1F-S-cylindern förses med en skrapring av fluorelastomer (FKM).

Det finns även varianter med metallskrapring för användning i mycket krävande eller extrema miljöer. Slutligen finns också en ATEX-klassad modell med smidig profil, avsedd för användning i miljöer med risk för explosiv atmosfär.

Den smidiga profilen hos P1F underlättar rengöring. De rostfria dämpningsskruvarna, anslutningarna och sensorerna är placerade på samma sida, för enkel åtkomst av alla inställningar från övre delen av ena sidan. Avstrykare/kolvstångstätningar är kombinerade i en enkel konstruktion som ger lägre friktion och längre livslängd för cylindern. Kolvstångsstyrning av PTFE ger mindre radialspel. Klar för ”Industri 4.0” genom två T-spår på ovansidan, för montering av sensorer såsom Parkers analoga sensorer P8S CPS eller IO-Link-sensorer.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062