23948sdkhjf

Företaget som gör industritvättmaskiner växer kraftigt

"Under det senaste året har vi ökat volymen med över 50 procent. Det är ett bra drag i industrin och efterfrågan är väldigt god."
Företaget det gäller heter Viverk och tillverkar och marknadsför standard industritvättmaskiner och kundanpassade specialmaskiner. Kunderna finns främst i den tillverkande industrin.

– Under det senaste året har vi ökat volymen med över 50 procent. Det är ett bra drag i industrin och efterfrågan är väldigt god, säger företagets vd Michael Wickell till Metal Supply.

I småländska Vislanda finns produktionsenheten och huvudkontoret. Företaget grundades 1947 och började tillverka industritvättmaskiner 1965.

Cirka 35 personer arbetar i Vislanda med tillverkning av både standardtvättmaskiner och kundanpassade anläggningar. Företaget har ett eget laboratorium för renhetsmätning och processutprovning.

Vidare har de ett försäljningskontor med fyra medarbetare i Åkersberga som ligger strax norr om Stockholm.

– Under det senaste året har vi tagit in ytterligare tio medarbetare. Det ser väldigt bra ut även framåt vad gäller efterfrågan, säger Michael Wickell till Metal Supply.

En annan nyhet är nya patent. Företaget har utvecklat en innovation inom industriell tvätteknik.

Tanken är att effektivt kunna tvätta bort metallspån ur ej genomgående gängade hål. Det är i samband med ett större projekt i fordonsindustrin som lösningen har utvecklats.

– Med en hög renhet på produkterna höjs kvaliteten och livslängden på kundernas produkter. Fordonsindustrin ligger långt fram i teknisk utveckling och är ofta krävande kunder och det är därför extra roligt att vi lyckats utveckla dessa funktioner. Lång livslängd är en förutsättning för en miljövänlig framtid och en hållbar utveckling, säger Roger Åhsberg som är konstruktören bakom den nya innovationen, enligt ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064