23948sdkhjf

De tar hem produktion från Asien

"Vi känner en stor stolthet över vår svenska produktion."
För tre år sedan köpte familjeföretaget Kongamek i Tingsryd det anrika företaget HJ Johanssons Industri i Anderstorp. Nu tar de nästa steg. Verksamheten fusioneras med Kongameks säljbolag. Ett namnbyte sker också till Fine Scandinavia – One Partner.

– Vi känner jättestor respekt som Tingsrydsbor över att få komma in i den här fantastiska Gnosjöregionen. Och vi känner en stor stolthet över vår svenska produktion. När vi såg hur duktiga man var här i Anderstorp flyttade vi hem tillverkningen av en vagnsserie från Vietnam. Det var roligt att kunna ta hem den produktionen, säger Paul Haglund, vd och ägare av Kongamek, till Gnosjoregion.se.

Fine Scandinavia i Anderstorp har ett 20-tal medarbetare. Företaget räknar med att omsätta 58 miljoner kronor i år.

Legotillverkaren Fine Scandinavia är specialiserad på produktion och utveckling av produkter och komponenter i bland annat plåt, tråd, gummi och plast.

Företaget har produktionsenheter i Sverige och Vietnam. De erbjuder utveckling, legotillverkning och framtagning av projekt och produkter.

Vid den svenska enheten förfogar företaget över en produktionslinje med moderna svetsrobotar, stansautomater, robotiserade kantpressar, rörbockning, svetsning, montering och packning.

Totalt förfogar de över 9 000 kvadratmeter produktions- och lageryta. Det går att avropa såväl mindre volymer som större ordrar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078