23948sdkhjf

Hexagon presenterar sina helt nya mätarmar

"Den största moderniseringen på ett årtionde."
Det är företaget Hexagon Manufacturing Intelligence som lanserar en helt ny serie mätarmar: Hexagon – Absolute Arm 8.

De har utvecklats utifrån återkoppling från användare och mätexperter runt om i hela världen. Fokus är på användarvänlighet och flexibilitet.

Produkterna finns tillgängliga nu för demos, uppger företaget.

De kallar det här för "den största moderniseringen på ett årtionde".

Det var åtta år sedan den första mätarmen Romer Absolute Arm introducerades på marknaden.

En funktion som sticker ut på den nya produkten är dess modulära handledsdesign. Det här innebär att det går att helt avlägsna både laserscannern RS5 och pistolgreppet. Fördelen är att det underlättar för probning i trånga utrymmen.

Det finns också ett urval av olika greppstorlekar att välja mellan. Den nya handleden är utrustad med en display som möjliggör en direkt översikt av mätresultat, profilbyte och kalibrering. Det här innebär att användare inte behöver skifta uppmärksamhet mellan armen och dess kontrolldator.

– Under de senaste åtta åren har vi tagit emot mycket positiv och konstruktiv feedback från våra kunder, och förhoppningsvis kommer man kunna se hur denna har påverkat vår design. Många kunder har berättat att de behöver mäta i allt mindre utrymmen, i håligheter och inuti komplexa fixturer, och det var den sortens information direkt från användare som drev oss att skapa den mest kompakta scanningkonfigurationen på marknaden i dag, säger Anthony Vianna, produktchef för Absolute Arm-sortimentet, enligt ett pressmeddelande.

De nya produkterna går nu att beställa hos lokala representanter för Hexagon över hela världen. De första enheterna kommer att levereras i september.

Hexagon Manufacturing Intelligence arbetar med att hjälpa industriella tillverkare att utveckla dagens teknik. Företaget är en metrologi- och tillverkningslösningsspecialist. Tanken är att genom insamling, analys och aktiv användning av mätdata hos kunderna öka produktionshastigheten och produktiviteten samtidigt som produktkvaliteten förbättras. Företaget ingår i det svensk börsnoterade företaget Hexagon.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078