23948sdkhjf

Hexagon scannar i Norrland

Välkomnar företag i norr till presentationer och demonstrationer för att visa de färskaste landvinningarna inom beröringsfri mätning.
Deltagarna kommer hos Hexagon Manufacturing Intelligence får se ny scanningteknik, lyssna på mättekniska experter som diskuterar vad som händer inom området scanning samt nätverka med kollegor i branschen.

Centralt för dagen är hur scanningteknik kan höja produktiviteten för brukarna inom en rad olika branscher och tillämpningsområden.

Under evenemanget visas ett stort antal scanninglösningar från Hexagon, bland annat lasertracker med scannersystem, portabla mätarmsscanners samt fotogrammetriteknik.

Det bärbara Leica Absolute Tracker-systemet ska göra det möjligt med snabb och precis scanning passande för mätning av stora volymer samt för nyttjande i linje- och robotanläggningar.

Höghastighetsscanning med Hexagons Absolute Arm passar för mätning på nära håll på olika typer av ytor. Hexagons nya generation av mätarmar, Absolute Arm, finns tillgänglig för demonstration.

Aicon-scanners erbjuder lösningar för exakt 3D-digitalisering av komplexa ytor på objekt i alla storlekar. Genom att använda fotogrammetri går det även att mäta stora volymer på ett enkelt sätt.

Hexagon kommer även att introducera ett flertal mjukvarulösningar, bland annat baserade på PC-DMIS och SpatialAnalyzer, en mjukvaruplattform med 3D-grafik som är mycket flexibel och som kan användas på alla instrument.

– Det är viktigt för oss att komma ut och visa vilka praktiska fördelar scanningteknik kan erbjuda i samband med industriell mätning” säger Jens Stenström, Area Sales Manager på Hexagon.

Han fortsätter:

– Vi kan hjälpa människor att arbeta enklare och snabbare och på så sätt öka produktiviteten. Under evenemanget vill vi visa att det inte bara handlar om abstrakta idéer utan att tekniken faktiskt kan omsättas i praktiken”

Tider:
Den 25 september på Quality Hotel i Sundsvall

Den 27 september på Hotell Aurum i Skellefteå
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079