23948sdkhjf

Träffa Salvagnini på Euroblech

Företaget kommer att premiärvisa många nyheter. Förutom en kompakt S4+P4-linje, även en effektiv och produktiv processlösning Flexcell, säger Salvagnini Scandinavias vd Björn Ahlqvist till Verkstäderna.
Salvagnini är och har alltid varit en innovatör inom plåtbearbetningsmaskiner och man kommer i år till Euroblech-mässan laddade med många nyheter som premiärvisas, både inom stansnings-, bocknings-, laserteknik, samt automatisering där man är en föregångare till att integrera olika maskintyper och system.

– Vi ska introducera fördelar som ger våra kunder hjälp med förstudie och simuleringar, på hur man/de kan driva sin produktion via Salvagninis nya mjukvaruplattform ”Stream” tillsammans med sitt affärssystem, säger Björn Ahlqvist till Verkstäderna.



Salvagnini visar en effektiv produktiv processlösning ”Flexcell” bestående av:

– En lasermaskin med helautomatisk in- och utmatning av detaljer, samt stapling med den självprogrammerande MCL-staplaren för stapling av skurna detaljer. Den kompakta panelbockningsmaskinen P2lean som är fullutrustad och med automatisk verktygsinställning (ABA) som sker i ”masked time” samt vår kantpress B3 ATA med en ny typ av verktygsväxling, säger han.


Dessa tre maskiner jobbar tillsammans där programmen genereras automatiskt via Salvagninis OPS-system, som lägger ut jobben i tur och ordning till lasermaskinen och sedan antingen till panelbockningsmaskinen eller till kantpressen, eller till båda där de första bockarna görs i panelbockningsmaskinen för att sedan kompletterings-bockas i kantpressen.

– Mjukvaran genererar automatiskt och för över programmet till den maskin som är bäst lämpad, vilka tillsammans ska ge en effektiv cellhantering, öka produktionseffektiviteten och användarvänligheten samt möjliggöra få-styckstillverkning eller till och med en-styckstillverkning, säger Björn Ahlqvist vidare till Verkstäderna.



Han menar att Salvagninis styrka som helhet är att arbeta tillsammans med företagets kunder.

– Där rådgör vi och anpassar förslag som skräddarsys till de olika inriktningar man befinner sig i och därmed fungerar lite mer som ”Dr. business”. Detta får vi väldigt god respons för. 
Vi ser framtiden an med nya projekt med våra befintliga som nya kunder och därmed nya möjligheter, säger Björn Ahlqvist.

Monter: Hall 11, D94
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079