23948sdkhjf

Generationsskifte i Hultfredsföretaget

När paret lämnar ledningen efter 43 år tar en kvartett över.
Kjell och Elisabeth Landström lämnar över till sonen Mats Landström, Niklas Eriksson, Tim Eriksson, och Fredrik Nilsson. De blir nya ägare. Alla fyra har arbetat i bolaget under många år.

– Jag började här när jag var 18 år, säger Niklas Eriksson, och Tim när han var 25.

Så nog har de hunnit samla på sig tillräckligt med erfarenhet och rutin, alltid, skriver Vimmerby Tidning.

Företagets hemsida upplyser om att Allelektronik grundades 1975 av Kjell Landström. Inledningsvis höll man till i en liten källarlokal men sedan satte utvecklingen igång, företaget har bytt adress två gånger och på dagens plats har företaget utökat i olika steg.

Ihopräknat förfogar Allelektronik numera över 2 450 kvadratmeter produktions och lageryta.

Antalet anställda uppgår till ett trettiotal personer, varav hälften är kvinnor och medelåldern på de anställda ligger kring 25 år.

En stor del produktionen på företaget är automatiserad. Med modern teknik monteras och testas produkterna i flera etapper. Allelektronik håller sig framme när et gäller uppdaterad monteringsteknik för att som man uttrycker det "kunna erbjuda kunderna den bästa lösningen i varje enskilt fall".

Företaget tillverkar över 500 olika elektronikprodukter, i huvudsak för styrning av inomhusmiljö, så kallad byggnadsautomation. En stor del av produkterna, exporteras runt om i världen. Allt ifrån presidentpalats till simhallar ingår bland slutkunderna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.142