23948sdkhjf

Nu har den gått ett år utan störningar

"Maskinen håller en fantastisk kvalitet. Vi har aldrig tidigare upplevt att en nyinstallerad maskin kör fullständigt störningsfritt från första dagen.”
Det var för ett år sedan som verkstadsföretaget Broby Modellindustri köpte in en APEC MT-24. Nu har den gått i ett år i flera skift. Det har skett helt utan oplanerade stopp. Utrustningen har också fått arbeta hårt eftersom den till stor del har använts för grovbearbetning av verktyg men också till färdigbearbetning i en del fall.

– Maskinen håller en fantastisk kvalitet. Vi har aldrig tidigare upplevt att en nyinstallerad maskin kör fullständigt störningsfritt från första dagen, säger Broby Modellindustris ägare Sven Mars, enligt ett pressmeddelande.

Broby Modellindustri är verksamt inom allt som rör gjutmodeller, verktyg, fixturer, prototyper och formfräsning. Verksamheten grundades av Svens pappa, Harry Mars, 1957. I dag förfogar de över en modern maskinpark. Företaget har moderna verktyg för produktionsteknik med ett flertal olika CAM-program.

Maskinen, som är en 3-axlig APEC MT-24, köptes i första hand för att grovbearbeta större verktyg.

– Vi har för närvarande ett stort behov av våra maskiners kapacitet då vi är väl belagda med såväl verktyg, fixturer, modeller och prototyper. Vi har mycket jobb i alla våra avdelningar men framför allt är det större vacuumformningsverktyg i aluminium och större verktyg till formpressning som belägger oss. Och i dessa jobb passar APEC-maskinens stora fräskapacitet perfekt, säger Sven Mars vidare enligt pressmeddelandet.

APEC:s maskinprogram innehåller, utöver MT-modellerna med rörligt bord i X-axeln i 3- eller 5-axligt utförande, också traversmaskiner i olika storlekar, för, framför allt, 5-axlig bearbetning.

Dessa maskiner finns med antingen kulskruvar eller med linjärmotorer. APEC är stora på den här maskintypen i Asien. De har också sålt maskiner på flera håll i Europa till företag som Thyssen Krupp Aerospace, Mercedes AMG med flera.

Utrustningen är levererad av den svenska agenten Fermat Sweden.

– Den går dygnet runt. Ett arbetspass är bemannat och sedan kör den automatiskt. Det handlar om en investering på cirka fyra miljoner kronor, säger Jonas Lovén, säljare vid Fermat Sweden, till Metal Supply.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062