23948sdkhjf

Concentric tappar en global storaffär

Tio procent av försäljningen försvinner. "Vi är givetvis besvikna över deras beslut."
Företaget meddelar i ett pressmeddelande på torsdagskvällen att ett kundavtal har sagts upp. Det här innebär en försäljningsminskning under nästa år som motsvarar cirka tio procent av förväntad försäljning under 2018.

Det handlar om en global kund som har haft en uttalad ambition om att ha minst två leverantörer för alla inköpta produkter. Följden har blivit att Concentric inte längre är kontrakterad som leverantör av motorpumpar för enskilda plattformar.

Företaget fortsätter dock att leverera pumpar till kunden och dess samriskföretag i Sydamerika, Indien och Kina.

Concentric uppger samtidigt att den underliggande verksamheten går bra.

– Vi är givetvis besvikna över deras beslut men vi kommer fortsatt vara en viktig leverantör till kunden och vi fortsätter samarbeta gällande ny teknologi. Vi har ett fortsatt fokus på lönsam tillväxt, och tittar aktivt på såväl möjliga nya kunder för våra motorprodukter som på potentiella förvärv, säger Concentrics vd David Woolley, enligt ett pressmeddelande.

Företaget tillverkar motorprodukter som till exempel smörjmedels-, kylmedels- och bränslepumpar, hydraulikprodukter som omfattar kugghjulspumpar och hydraulaggregat, och även lösningar för den snabbväxande marknaden för el- och hybridfordon.

De omsätter 2,1 miljarder kronor och har omkring 1 000 medarbetare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094