23948sdkhjf

Schneider Electric lyfter Volvos automation

Har fått projektet att uppdatera Volvo Cars bilfabrik i Olofström.
Syftet med uppgraderingen är att optimera energiåtgången och underlätta för driftteknikerna att kunna kontrollera och styra processer och fastigheter direkt från sina mobiler eller surfplattor, enligt ett pressmeddelande.

Uppdraget innebär att förse fabriken med kommande generations styr- och automationssystem.

Bland annat kommer driftteknikerna att genom ett okomplicerat gränssnitt i mobilen eller på surfplattan kunna följa och ha uppsikt över tillverkningen i realtid.

Vidare ska de få larm vid störningar för att utan problem kunna förebygga och avlägsna risk för avbrott i produktionen.

Det nya systemet, EcoStruxure for Building Operation, kommer även att spela en betydande roll för att uppnå fabrikens helt nya och framåtsträvande energibesparingsmål.

– Vi har ett stort och komplext arbete framför oss med övergången från det gamla till det nya systemet utan att påverka produktionen. Med det nya systemet kommer Volvo Cars att få en helt ny, skalbar och framtidssäkrad plattform med förbättrad IT-säkerhet, säger Andreas Lindqvist, System Sales på Schneider Electric Sverige.

Schneider Electric är en av de ledande specialisterna inom digital utveckling av energihantering och automation i hem, fastigheter, datacenter, infrastruktur och industrier.

Projektet drog igång i augusti 2018 och ska vara färdigt under slutet av 2019.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078