23948sdkhjf

Företaget kan tillverka i Sverige med hjälp av en hög automationsgrad

"Vi krigar med hela världen och är jättestolta över att kunna erbjuda svenskproducerat vilket är möjligt tack vare hög automationsgrad."
Swede-Wheel i Hillerstorp i Gnosjö kommun är med fler än 5 000 artiklar i sortimentet bland de största leverantörerna av hjul i Norden.

All tillverkning sker på hemmaplan vilket är något som betonas i kontakten med kunderna. Visserligen finns även ett dotterbolag i kinesiska Ningbo där de tillverkar produkter för den asiatiska och oceaniska marknaden.

– Vi krigar med hela världen och är jättestolta över att kunna erbjuda svenskproducerade hjul vilket är möjligt tack vare hög automationsgrad. Med våra maskiner kan vi tillverka och montera snabbt och effektivt, säger företagets vd Andreas Hildingsson till Gnosjoregion.se i ett färskt reportage.

Produktutbudet av hjul spänner över allt ifrån större hjuldiametrar och högre lastkapacitet till värmebeständiga hjul för exempelvis bageri och storkök och rostfria hjul för medicin- och livsmedelsindustri.

Förutom det stora utbudet av hjul säljer företaget också tillbehör som kulrullar och rullbanor med diverse tillbehör samt möbelbeslag.

Familjeägda Swede-Wheel grundades 1942. Bolaget har i dag ett 40-tal medarbetare och omsätter strax över 90 miljoner kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.112