23948sdkhjf

Digitala tvillingar effektiviserar industrin

Siemens visar hur det här går till på Scanautomatic på Svenska Mässan i Göteborg den 9-11 oktober.
Enligt Siemens har bara fyra av tio nordiska industriföretag en digitaliseringsstrategi.

På mässan visar de sina digitala lösningar för industrin. Dessa ska hjälpa besökarna att komma framåt i sin digitaliseringsprocess.

– Att dra nytta av data som genereras i verksamheten kan bidra till ökad effektivitet och ge uppslag till helt nya affärsidéer. Ett sätt är att skapa en digital tvilling av hela tillverkningsprocessen. Med hjälp av den kan företaget utveckla, simulera och testa nya lösningar virtuellt och lägga mindre tid på att göra fysiska prototyper, säger Elin Nordmark, produktchef på Siemens Digital Enterprise, enligt ett pressmeddelande.

Företaget kommer att visa upp Mindsphere som är ett öppet molnbaserat operativsystem för Internet of Things (IoT, eller "Sakernas Internet" på svenska). Med hjälp av systemet kan industriföretag koppla upp maskiner, system, databaser och infrastruktur till molnet och därmed använda sig av den affärskritiska data som genereras i verksamheten.

– Industriföretag som tar tillvara på digitaliseringens möjligheter har goda förutsättningar att bli mer innovativa, lönsamma och konkurrenskraftiga, säger Göran Persson, divisionschef för Digital Factory/Process Industries and Drives på Siemens, enligt pressmeddelandet.

Företaget håller till i monter B03:12.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095