23948sdkhjf

Specialisten på plåtdetaljer är först i Sverige

Det satsande företaget köper in världens snabbaste 3D-maskin.
Det är Jobro som investerar i verksamheten. Företaget är specialiserat på bearbetning av komplexa plåtdetaljer. De tillhandahåller simulering, konceptutveckling och tillverkning.

Nu köper de in en ny maskin till fabriken i Jönköping. Det handlar om en Laser Next från Prima Power och Din Maskin.

– Samarbetet kommer att utökas med Prima Power och den svenska leverantören Din Maskin med ett gemensamt mål att öka tillgänglighet och produktivitet i hela Jobros laserpark. Vi har med denna investering på plats fem stycken 5-axliga lasrar och två stycken planlasrar, säger Jobros vd Tobias Ludvigsson enligt ett pressmeddelande.

Laser Next från Prima Power är världens snabbaste 3D-maskin.

Fördelar med utrustningen är att den erbjuder cykeltidsreduktioner med upp till 25 procent jämfört med liknande maskiner som finns på marknaden.

Den tar liten plats både som stand-alone maskin och då den ansluts till en produktionslinje där upp till tre maskiner kan seriekopplas.

Utrustningen upptar då 40 procent mindre golvyta jämfört med tidigare modeller. Det här innebär en ökad produktivitet med hela 80 procent per kvadratmeter, enligt Din Maskin.

– Vi är mycket glada över att få förtroendet att leverera den senaste tekniken och utöka vårt samarbete med ett framgångsrikt och satsande företag som Jobro, säger Din Maskins vd Alexander Ström enligt pressmeddelandet.

Det här är den första Laser Next 2141 som säljs på den svenska marknaden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093