23948sdkhjf

De gick vidare i Ungdoms-SM i CNC-teknik

"Extra skoj med en tjej i ena laget."
Strömbackaskolan, Piteå och SKF Tekniska Gymnasium gick vidare i de kvartsfinaler som hölls på onsdagen vid Elmia Subcontractor.

– Extra skoj med en tjej i ena laget, säger Ulrika Elmersson vid Skärteknikcentrum Sverige, till Metal Supply.

Under mässveckan möts åtta lag från industritekniska gymnasier från hela Sverige. Här gör de upp om titeln ungdomsmästare i CNC-teknik.

Finalveckan delas upp i kvartsfinaler som har pågått under tisdagen och onsdagen, semifinal genomförs under torsdagen och på fredag koras det segrande laget i en final.

– Ungdoms-SM är en del i vår satsning som syftar till att ge fler ungdomar en bild av svensk tillverkningsindustri och lyfta fram unga talanger som förebilder. Vi hör ofta människor säga att ungdomar har en fel bild av industrin idag – men i många fall saknas bilden helt, säger Ulrika Elmersson enligt ett pressmeddelande.

Finalplatsen säkras via två uttagstävlingar som har arrangerats under året. I år har rekordmånga skolor från hela Sverige anmält elever till tävlingen.

Tävlingarna hålls vid Mässgatan. Monter MG 01:22.

Deltagande skolor i början av veckan: Ebersteinska Gymnasiet, Norrköping; Gymnasieskolan Knut Hahn, Ronneby; Kattegattgymnasiet, Halmstad; Mälardalens Tekniska Gymnasium, Södertälje; SKF Tekniska Gymnasium, Göteborg; Strömbackaskolan, Piteå; Tingsholmsgymnasiet, Ulricehamn och Vilhelm Mobergsgymnasiet, Emmaboda.

Arrangör: Skärteknikcentrum Sverige (SKTC).

Samarbetspartners: Teknikföretagen, Industriarbetsgivarna och IF Metall.

Mediapartner: Verkstäderna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078