23948sdkhjf

Siemens skriver långtidskontrakt på service av gasturbiner

Företaget har fått ett kontrakt för underhåll och service av sex gasturbiner av typen SGT-800 som ska levereras till ett kraftverk i Panama.

Motparten för servicekontraktet är den oberoende kraftproducenten Shanghai Gorgeous Group, genom sitt dotterbolag Sinolam Smarter Energy (SSE), tidigare Gas to Power Panama by Martano, som även är slutkund till projektet.

Siemens fick tidigare detta år en stororder på leverans av sex gasturbiner av typen SGT-800, med tillverkning i Finspång och Trollhättan, till ett projekt i Panama.

Gasturbinerna ska installeras i ett kraftverk som är under uppförande i staden Colón och tillsammans med en ångturbin i kombicykelutförande leverera cirka 440 megawatt el till invånarna i landet. Driftsättning är planerad till hösten 2020.

Nu kompletteras denna order med ett Flex Long-Term Program, FlexLTP, för att tillhandahålla en hög tillgänglighet och prestanda genom regelbunden fjärrövervakning och -styrning.

Servicekontraktet täcker inte bara gasturbinerna utan även ångturbinen av typ SST-600 samt elgeneratorerna.

I Siemens FlexLTP ingår även reservdelar, schemalagt underhåll och prestandagarantier under drift.

Kraftverket ska eldas med flytande naturgas, så kallad Liquified Natural Gas, och fungera som balanskraft till förnyelsebar energi.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079