23948sdkhjf

Väderstad får toppbetyg som arbetsgivare

Meningsfullt arbete och innovation banar vägen till att säkra försörjning av kompetensen.
När medarbetare rankar hur de trivs hos sin arbetsgivare är verkstadsföretaget Väderstad en vinnare.

Då meningsfullt syfte och Innovation ska betygsättas lämnar tillverkaren av lantbruksmaskiner jämförbara företag långt efter sig och intar topp 18 av 240 företag i Sverige.

Det är i den nationella mätningen ”Sveriges bästa arbetsgivare”, som genomförs av företaget Universum, som Väderstad får ett så positivt betyg av sina medarbetare.

Medarbetarna får ge omdöme om sin arbetsgivare utifrån kriterierna: Vilja att rekommendera sin arbetsgivare, Nöjdhet, Intern identitet och Lojalitet.

De får också uppge egenskaper som de förknippar med företaget och här är Meningsfullt syfte, Innovation, Attraktiva/spännande produkter och tjänster samt Variation av uppdrag och Stort eget ansvar påfallande. I ett flertal av dessa utmärker sig Väderstad bland jämförbara företag såsom Alfa Laval och Volvo Cars.

Att behålla och locka nya talanger är en central fråga för affären och något Väderstad arbetat strategiskt med i många år.

– En av nycklarna till den fina placeringen är att vi sannolikt lever upp till det vi säger att vi ska erbjuda som arbetargivare. Vi har ett starkt arbetsgivarvarumärke och vårdar det med stor omsorg. Hos oss har varje medarbetare möjlighet att utveckla sin kompetens, arbetssituation och löneutveckling och vi arbetar hårt för att alla ska känna sig motiverade, trygga och stolta, säger Annika Franzén, Vice President HR på Väderstad.

Som ett led i att förbättra arbetsmiljön har Väderstad bland annat investerat i ett gym för medarbetarna.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094