23948sdkhjf

Sandvik Coromant bearbetar tunnväggigt aluminium bättre

Planfräsen M5F90 från Sandvik Coromant ska höja produktiviteten hos producenter av fordonskomponenter avsevärt.
Nu släpper Sandvik Coromant den patentsökta planfräsen M5F90 som har utvecklats för bearbetning av tunnväggiga fordonsdelar av aluminium utan gradbildning, repor eller urflisning, enligt ett pressmeddelande.

Den mångfasetterade fräsen M5F90 har ett designkoncept som gör grovbearbetning möjlig och finbearbetning i en passering, vilket ger snabbare och effektivare bearbetningsstrategier.

M5F90 finns i diameterområde (25–80 mm, 0,98–3,15 tum) med lödda PCD-skär, som inte behöver justeras och som möjliggör höga matningshastigheter utan risk för vibrationer.

Detta betyder möjliga tids- och kostnadsbesparingar för kunden. Dessutom undviker man repor, gradbildning och urflisning på den bearbetade detaljen tack vare kombinationen av skärvinklar, skärform, eggpreparering och hur skären är placerade i i fräskroppen.

Grovbearbetning och finbearbetning blir smidigare med ett och samma verktyg i samma passering.

När det gäller grovbearbetning agerar verktyget som en konventionell fräs, med alla grovbearbetande skäreggar på samma diameter och höjd.

M5F90 har ett skärdjup på upp till 4 mm (0,157 tum). När det gäller finbearbetning består denna del av verktyget av skäreggar med radiella och axiella steg.

Den typen av design säkerställer gradfri fräsning och ger en oöverträffad ytjämnhet på tunnväggiga aluminiumdetaljer, samtidigt som verktyget är tät-tandat för att undvika vibrationer under bearbetning.

– Flexibiliteten i att kunna grov- och finbearbeta gör det möjligt att bearbeta olika positioner på samma detalj med en och samma fräs, säger Emmanuel David, Global Automotive Product Manager på Sandvik Coromant, enligt ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141