23948sdkhjf

Tillverkare varslar alla 20 medarbetare

Börsnoterade Midway Holding meddelar att de överväger att lägga ner verksamheten i dotterbolaget MidTrailer i Sävsjö.

MidTrailer har därför på måndagen varslat alla 20 medarbetare och förhandlingar med de fackliga organisationerna inleds omedelbart.

Sävsjö är en tätort på småländska höglandet och centralort i Sävsjö kommun i Jönköpings län.

– Det är självklart mycket tråkigt att ge denna information till de anställda, säger Midway Holdings vd Sverker Lindberg, enligt ett pressmeddelande.

MidTrailer har under lång tid rapporterat stora förluster. Midway har under flera år arbetat hårt och investerat stora belopp för att vända bolaget till positivt resultat men inte lyckats.

MidTrailer är verksamt på en marknad i snabb förändring med nya affärsmodeller som pressar priserna. Det här sker samtidigt som kostnaderna för råmaterial stiger och valutorna utvecklas ofördelaktigt.

– Vi har under en längre tid fört förhandlingar med flera intressenter, såväl svenska som internationella, om att ta över MidTrailer. Men ingen av dessa kunde se någon lönsamhet i verksamheten, trots potentiella synergier. Vi måste därmed konstatera att det inte heller finns förutsättningar för en avyttring av bolaget, säger Sverker Lindberg vidare.

Midtrailer utvecklar och tillverkar släpvagnar. Företaget arbetar med fyra varumärken; Sävsjösläpet, Reko Trailer, Niwe Trailer och Erde.

Företaget omsatte 83 miljoner kronor förra året.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096