23948sdkhjf

Cidan köper österrikiskt Industri 4.0-företag

Koncernen förvärvar 100 procent av nuIT.

– För oss är det här förvärvet en väldigt viktig pusselbit för att kunna leverera en helhetslösning för kunden, säger vd Peter Tafazoli, till Verkstäderna.

Cidan Machinery Group blev den nya ägaren den 20 december. nuIT tar fram webb-baserade lösningar för plåtindustrin, framgår av ett pressmeddelande.

– Alla i branschen jagar mjukvaruresurser, så vi är naturligtvis nöjda med att nu väsentligt öka våra interna resurser inom det här området, fortsätter Peter Tafazoli för Verkstäderna.

Produkterna är designade för både plåtslagare och industri som vill optimera sin produktion och styrning av den. Med dessa produkter uppfyller man kraven för Industri 4.0.

Cidan Machinery Group, med huvudkontor i Götene, framställer kantvikmaskiner och maskingradsaxar. Det sker under varumärkena Göteneds och Cidan.

I Österrike, under namnet Forstner, produceras en stor mängd varierande maskiner för coilhantering. Kunderna finns inom industri, plåtslageri och arkitektur.

Efter förvärvet av Forstner för runt ett år sedan tar nu Cidan Machinery Group nästa steg och köper nuIT. Man har redan samarbetat i två år. Köpet stärker gruppens erbjudande inom Industri 4.0 än mer.

Gruppen verkar i Sverige under namnet Cidan Machinery Sweden .

De fyra produktnamnen Göteneds, Cidan, Forstner och nuIT behålls.

Cidan Machinery Group har två egna kontor i Sverige, Österrike (två kontor), Danmark, USA och Kina.

Försäljning sker över hela världen via ett stort nätverk av distributörer och agenter.

Den amerikanska marknaden är den största med Tyskland och Sverige därefter.

Gruppen kommer ha en omsättning på 430 miljoner svenska kronor och en personalstyrka på 190 personer
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156