23948sdkhjf

Hexagon köper kalibreringsföretag

Hexagon meddelar på måndagsmorgonen att de köper Etalon som är en leverantör av kalibreringslösningar för maskiner inom tillverkningsindustrin.

Etalons lösningar övervakar och kompenserar kontinuerligt för avvikelser i maskinverktyg, mätmaskiner, robotar och konstruktioner. Syftet är att säkerställa den exakta dimensionen av tillverkade delar.

– Genom att vara en del av Hexagon kan Etalon stärka och expandera sin position inom maskinkalibrering. Dessutom är förvärvet en naturlig expansion av Hexagons strategi inom datastyrda smarta fabriker och stärker vårt åtagande att öka kundvärdet genom att väva samman produktion och metrologi samt ökad autonomi genom maskinledda processer, säger Hexagons vd och koncernchef Ola Rollén, enligt ett pressmeddelande.

Etalon grundades 2004 och har cirka 25 medarbetare med domänexpertis inom produktion och metrologiteknik. Deras lösningar används av kunder inom maskinteknik, industriell instrumentering, fordons- och flygteknik samt forskningssektorn.

Etalons portfölj är ett bra komplement till Hexagons lösningar inom området mätmaskiner, som nu innehåller maskinverktygsprober, mjukvara och kalibreringsutrustning.

Etalon har huvudkontor i Braunschweig, Tyskland, och har ett globalt nätverk av distributionspartners.

Företaget kommer att ingå i divisionen Hexagon Manufacturing Intelligence.

Förvärvet har ingen signifikant påverkan på Hexagons resultat.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.099