23948sdkhjf

Hannover Messe - världens ledande mässa inom industriteknik

Snart dags igen för Hannover Messe 2019 – med Sverige som partnerland.

Den 1-5 april står Sverige i centrum som partnerland för Hannover Messe, världens ledande industrimässa. Här samlas internationellt erkända experter för att uppmärksamma morgondagens innovationer, trender och lösningar för smart industri. Mässan är uppdelad i sex delmässor, med följande högaktuella inriktningar; Integrated Automation, Motion & Drives (IAMD), Digital Factory, Integrated Energy, Research & Technology och ComVac.

Närmare 6 500 internationella utställare från 75 länder finns på plats och intresset är enormt. Förra gången kom det 220 00 besökare, och det väntas inte bli färre i år. Tvärtom.

– Det är här de mest aktuella och viktigaste frågorna för världens olika industrier diskuteras, berättar Linda Steen som är Sverigeansvarig för Hannover Messe på Trade Fair Agency AB.

Temat för i år är ”Integrated Industry – Industrial Intelligence”. Det innebär att det är fokus på den växande betydelsen av artificiell intelligens och maskininlärning inom produktions- och energibranschen. Temat belyser samspelet mellan automation och energiteknik, IT-plattformar och artificiell intelligens, dvs de förutsättningar som driver den digitala transformationen av industrin.

Sverige hot-spot för innovation

Sverige är årets partnerland vid Hannover Messe.Temat för den svenska Nationspaviljongen i hall 27 är ”Sweden Co-Lab”.

– Här presenteras och positioneras Sverige som en “hotspot” för innovation, forskning, testbäddar och trender med lösningar för framtiden. I vår Nationspaviljong möts besökarna av både små, mellan och stora företag såväl som statliga, privata och offentliga svenska aktörer, konstaterar Linda Steen.

Sverige fokuserar på fyra huvudområden på mässan: e-mobilitet, e-hälsa, testanläggningar för innovation och mindre företags digitalisering. 

Utöver nationspaviljongen är Sverige också värd för två andra paviljonger. Energipaviljongen arrangeras av Energimyndigheten för tredje året i rad. Här presenteras svenska företag med en ledande position inom energisektorn. Paviljongen är en del av regeringens exportstrategi och finns belägen i hall 12.

Ny paviljong för automation

I hall 11 finns Automationspaviljongen som är ny och arrangeras av Automation Region i samarbete med Svenska Mässan. Automation är en högteknologisk verksamhet med en betydande exportandel som är av strategisk betydelse för svensk produktion och konkurrenskraft.

Målsättningen med Sveriges närvaro och presentation på Hannover Messe är att främja nätverk, handel och investeringar med partners från hela världen. Regeringen stöttar projektet och Sveriges statsminister kommer att vara på plats, berättar Linda Steen.

Hannover Messe 2019 lockar också med ett stort utbud av forum och konferenser, där de viktigaste frågorna för industrisektorn diskuteras. Här kan besökare uppdatera sig i det senaste och ta del av värdefull know-how som ger möjligheter att ligga i framkant och driva sin egen verksamhet framåt.

Kostnadsfri entré till mässan

Trade Fair Agency är mässans svenska representant och den naturliga kontaktpunkten för alla svenska besökare på mässan. För den som funderar på att besöka året Hannover Messe kan det löna sig att ta kontakt redan nu.

– Vi kan erbjuda kostnadsfri entré som gäller för mässans alla dagar. Kontakta oss gärna på info@tradefairagency.se, så hjälper vi er, avslutar Linda Steen.

Källa: Trade Fair Agency

Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093