23948sdkhjf

Stor affär till Epiroc

Epiroc har vunnit en betydande order från Anglo American för bolagets nya koppargruva i Peru.

– Vi är stolta att återigen samarbeta med Anglo American och spela en nyckelroll i att se till att deras nya gruva i Peru drivs på det mest produktiva, säkra och kostnadseffektiva sättet, säger Helena Hedblom, Epirocs Gruv- och Infrastrukturchef, enligt ett pressmeddelande tidigt på måndagen.

Anglo American har beställt flera borriggar och utrustning som ska användas vid deras nya koppardagbrott Quellaveco i Moquegua, Peru.

Maskinerna kommer att bidra till att gruvan, som ännu inte har öppnats, drivs med ökad säkerhet, produktivitet och effektivitet.

Ordervärdet uppgår till cirka 385 miljoner kronor.

Maskinerna har flera högteknologiska funktioner. Till exempel kan operatörerna fjärrstyra riggar från säkert avstånd.

Leveranserna börjar tidigt under 2020 och fortsätter under 2021.

Quellaveco är en av världens största kopparreserver och projektet kommer att anställa tusentals personer. Kopparproduktionen förväntas starta 2022.

Anglo American menar att stöd från lokalsamhällen är nyckeln till gruvans långsiktiga framgång. Bolaget har samrått med lokala myndigheter och institutioner och gjort åtaganden gällande vattenförsörjning, miljövård och sociala investeringar.

Epiroc, som tidigare var en del av Atlas Copco, utvecklar och tillverkar borriggar, bergbrytnings- och anläggningsutrustning och tillhandahåller service och förbrukningsvaror. Epiroc har över 13 000 medarbetare och omsätter 31,4 miljarder kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11