23948sdkhjf

Verkstad tar in jobb som tidigare lades ut på lego

Grimmereds Verkstad är ett familjeföretag med tolv medarbetare.

Företaget grundades 1946 och har legat på nuvarande plats i Göteborgs-förorten Västra Frölunda sedan 1952.

De utför legotillverkning och service inom plåt och svets. Specialiteten är allt från stora stålkonstruktioner till små snabba uppdrag.

Nu maskininvesterar de genom att köpa in en ny Haas VF4. Maskinen är försedd med en fjärde axel. Det är deras första maskin från Haas.

– Vi har funderat länge på att köpa in ytterligare en maskin. Det fanns ett behov eftersom vi tar in jobb här i huset som vi tidigare lade ut på lego, säger företagets verkstads-chef Fredrik Andersson till Metal Supply.

Han ingår i tredje generationen i ägarfamiljen.

– Den senaste maskininvestering vi gjorde före det här var en kantpress från Ursviken som vi köpte in 2014, säger Fredrik Andersson.

Grimmereds Verkstad utför figurskärning med gas, figurskärning med plasma, kapning av klent och grovt material, plåtklippning upp till tre meter, bockning upp till fyra meter, stansning, svetsning, konstruktioner i stål, aluminium och rostfritt och monteringsarbete.

– Vi gör ingen produktion i stora serier utan arbetar i små serier eller gör prototyper, säger Fredrik Andersson till Metal Supply.

Företaget omsatte cirka 16 miljoner kronor förra året.

– Vi gör mycket jobb åt mindre lokala smidesföretag som arbetar mot byggbranschen, säger Fredrik Andersson.

Det är Edströms Maskin som har sålt Haas-maskinen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109