23948sdkhjf

Sibbhultsverken varslar

Sibbhultsverken varslar 20 personer om uppsägning på grund av arbetsbrist. Det rapporterar Norra Skåne.

Tätorten Sibbhult ligger i i Östra Göinge kommun i Skåne län.

Bakgrunden är stora investeringar i effektivare maskiner och automationslösningar i kombination med en orderingång som planar ut.

Beskedet om varslet kom på tisdagen. Det berör enbart produktionspersonal.

Sibbhultsverken har för närvarande 160 medarbetare. Bokslutsåret 2017 omsatte de drygt 600 miljoner kronor och gjorde ett resultat före skatt på 13 miljoner.

– Jag skulle gärna behålla alla 20, de är väldigt duktiga. Så det är tråkigt, men vi måste säkerställa verksamheten framöver, säger företagets vd Roger Nordblad till tidningen.

Sibbhultsverken är ett industriföretag i bearbetningsbranschen.

Kunderna finns i den tunga fordonsindustrin i Sverige och övriga delar av Europa.

Företaget utför fleroperationsbearbetning av geometriskt komplicerade artiklar med höga toleranskrav där automationsgraden är hög.

För att leva upp till sina kunders produktivitets- och kvalitetskrav har de skapat specialprocesser i integrerade flöden.

Ämnen bearbetas i flera steg exempelvis svetsning, induktionshärdning, driftning, balansering, täthetsprovning och kugghyvling och är därefter klara för leverans som färdig artikel.

Kundens behov styr deras verksamhet. Företaget har exempelvis kapacitet för montering som ökar förädlingsvärdet, liksom kalibrering, täthetsprovning och kvalificerad mätning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078