23948sdkhjf

Högre marginaler för Durocs maskinhandelsrörelse

Duroc rapporterar tidigt på fredagsmorgonen ett rörelseresultatet på koncernnivå på 21 miljoner kronor (42) för perioden oktober-december.

Det är det andra kvartalet för Duroc som har brutet räkenskapsår.

Nettoomsättningen steg till 717 miljoner kronor (574).

Kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick till 40 miljoner kronor (-4,4).

Duroc-koncernen består av flera delar där Duroc Machine Tool är en av dem.

– Rörelseresultatet i den befintliga maskinhandels-rörelsen Duroc Machine Tool (DMT) förbättrades kraftigt som en konsekvens av högre marginaler och lägre kostnader. Stora förbättringar noteras framförallt i Sverige och Danmark som efter riktade insatser inom försäljning och effekter från kostnadsreducerande aktiviteter nu presterar enligt förväntan, säger Durocs vd John Häger, enligt delårsrapporten.

Duroc Machine Tool är en av Nordens och Baltikums största leverantörer av verktygsmaskiner, verktyg, maskinservice och support till verkstadsföretag. Tillsammans representerar de ett 60-tal internationellt kända fabrikat.

De finns på sju marknader: Sverige, Norge, Danmark, Finland, Estland, Lettland och Litauen.

– I december tecknades avtal om förvärv av det svenska företaget Herber Engineering med egenutvecklade maskiner för avancerad rörbockning. Bolaget omsätter cirka 50 miljoner kronor på årsbasis och affären är planerad att slutföras i april. Förändringarna i affärsområdet är strategiskt viktig för Duroc. Resultatet har förbättrats kraftigt under året, vi har genomfört ett par viktiga förvärv och ambitionen framåt är att fortsätta att bygga upp en väl presterande enhet med bolag som kompletterar varandra, säger John Häger.

Duroc-koncernen förvärvar, förvaltar och utvecklar industri- och handelsföretag.

Koncernen omsätter cirka 2,5 miljarder kronor och har runt 800 medarbetare. Företagets aktie är noterad på Stockholmsbörsen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.597