23948sdkhjf

EAB köper ett danskt företag

EAB har nyligen förvärvat företaget Wica System i Danmark. Det här blir EAB:s sjätte dotterbolag.

Wica är, liksom EAB, ett familjeföretag och Steen Kjaerulff, nuvarande ägare och vd, lämnar nu alltså över styret.

Wica, som har lager och kontor i Hedensted, Danmark, levererar och monterar lagerinredningar och industriportar till kunder i hela landet. Företaget har funnits sedan 1983 och har sedan starten ägts av familjen Kjaerulff.

– Vi har en mångårig relation med EAB då vi varit återförsäljare till dem sedan åttiotalet. Det känns därmed mycket bra att lämna över till EAB som är ett stabilt och växande familjeföretag. Det borgar för en långsiktig och hållbar strategi, säger Steen Kjaerulff, tidigare ägare och vd på Wica, enligt ett pressmeddelande.

– Samarbetet med Wica går tillbaka många år och vi ser en stor potential i företaget och på den danska marknaden för lagerinredningar och portar. Detta är ett led i vår satsning att arbeta för ett hållbart EAB och kunna ta större marknadsandelar på den internationella marknaden, säger Per-Åke Andersson, vd på EAB.

På Wica jobbar idag sex heltidsanställda med tjänster inom främst inköp och försäljning. Företaget omsätter cirka 30 miljoner.

Samtliga anställda kommer att jobba kvar i företaget men nu som anställda av EAB. Vd Steen Kjaerulff lämnar i samband med ägarbytet företaget och kommer jobba vidare med andra bolag där han tidigare även varit verksam.

Mikael Pernefors blir ansvarig för EAB i Danmark. Han är idag exportchef på EAB och har ett nära samarbete med övriga dotterbolag i företaget.

EAB i Smålandsstenar utvecklar, tillverkar, säljer och monterar stålbyggnader, lagerinredningar och portar. Företaget har egna bolag i Norge, Finland, Nederländerna, Tjeckien, Kanada och Danmark.

Stålbyggnader och portar säljs företrädesvis på den nordiska marknaden. Lagerinredningssystemen säljs över hela världen.

EAB är ett familjeägt företag med omkring 240 medarbetare och med en omsättning på cirka en miljard kronor.
Läs mer om: EAB
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125