23948sdkhjf

Legotillverkaren Kalmar Rostfria ökar kapaciteten

Kalmar Rostfria har investerat i en Prima Power Platino fiber 1530. Det har skett för att kunna laserskära i egen regi.

Företaget är en legoleverantör med fokus på rostfria material. Under närmare 20 års tid har de stansat och nibblat detaljer till en mängd olika kunder både inom och utom Sveriges gränser.

Fokus är på mindre produktionsvolymer och prototypframtagande. Kalmar Rostfria arbetar primärt med rostfria material.

För fem år sedan togs ett första steg att börja friformsskära i samband med att en CNC-styrd plasmaskärare köptes in.

Inköpen av laserskärning hos ett flertal olika samarbetspartners ökade. Beslutet togs att det var dags att ta nästa kliv och även kunna laserskära i egen regi.

− Nu har behovet hos våra kunder blivit så stort att det var dags att öka både kapacitet och kvalitet så det kändes som ett naturligt steg att i egen regi även kunna laserskära, säger företagets vd Magnus Olsson, enligt ett pressmeddelande.

Valet föll alltså på en Prima Power Platino fiber 1530 (4Kw). Maskinen levererades och installerades av Din Maskin i mars.

− Vi har ett långt och bra samarbete med Din Maskin avseende vår stansmaskin (Finnpower C5) så valet av leverantör på fiberlaser var lätt. Självklart sneglade vi på flera märken, men historiken med Din Maskin talade för att utveckla detta fina samarbete även med en fiberlaser, säger Daniel Franck, teknisk chef.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109