23948sdkhjf

Robotteknik Automation Vetlanda köps upp

KAMIC Group köper alla aktier i Robotteknik Automation Vetlanda som är en specialist på industriautomatisering med robotsystem.

Säljare är företagets grundare och vd Jussi Lehikoinen.

Robotteknik Automation Vetlanda (Robotteknik) grundades 1998 och har sedan dess byggt upp ett starkt anseende och en djup expertkunskap inom industriautomation.

Företaget programmerar och installerar kompletta robotceller.

De är även i Sverige generalagent för robotar från Hyundai och Denso samt för vision-baserade matningssystem från Eyefeeder.

Företaget erbjuder också service- och konstruktionstjänster för såväl kompletta anläggningar som enskilda robotar. Robotteknik har 12 medarbetare och en årlig försäljning på cirka 40 miljoner kronor.

– Robotteknik har genom sina kunniga medarbetare nästan 100 års samlad erfarenhet av att projektera, bygga, installera och programmera olika typer av robotceller för exempelvis svetsning och materialhantering. Man jobbar nära sina kunder och leverantörer och strävar hela tiden efter att ligga i framkant av den tekniska utvecklingen, säger KAMIC Groups vd Fredrik Celsing, enligt ett pressmeddelande.

– Som ny ägare kommer vi att stödja Robotteknik med kunskap, kontakter och organisatorisk support så att Jussi och hans medarbetare kan fokusera än mer på det de är bäst på, säger Fredrik Celsing.

Den tidigare ägaren och vd:n i Robotteknik, Jussi Lehikoinen, kommer fortsätta att leda bolaget.

– KAMIC Group känns som en mycket bra ny hemvist för oss inom Robotteknik. Som en del av KAMIC-familjen och affärsområdet Production Technology får vi tillgång till ytterligare kunskap, relationer och stöd vilket kommer att hjälpa oss framåt och uppåt i vår utveckling, säger Jussi Lehikoinen.

KAMIC Group är en företagsgrupp bestående av ett drygt 20-tal bolag verksamma inom såväl handel som tillverkning.

Tillsammans är de cirka 700 medarbetare i tolv länder i Nordeuropa, Asien och USA och har en årlig omsättning på cirka 1,9 miljarder kronor.

Kunderna finns främst inom tillverkningsindustrin men också bland elinstallatörer, byggföretag och telekomoperatörer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078