23948sdkhjf

Svenskutvecklad linjärgivare för valsgapsmätning inom stål- och metallverk

Företaget Leine Linde har tagit fram en svenskutvecklad linjärgivare för valsgapsmätning inom stål- och metallverk.

Det handlar om en linjärgivare med SSI – robusta linjärgivare med universellt SSI-gränssnitt (Synchronous Serial Interface) som kan direktinstalleras.

Linjära positionsgivare i Linear 4000-serien kan nu också använda det etablerade kommunikationsgränssnittet SSI för att skicka hastighets- och positionsdata till en styrenhet.

Den här typen av direktkommunikation är extremt enkel och snabb, och uppfyller alla krav på modern valsgapsmätning.

Ett stål- eller aluminiumverks valsar måste uthärda de mest krävande av produktionsmiljöer, med höga temperaturer, aggressiva ämnen, stötar och vibrationer.

Valsgapsstyrningen måste vara extremt snabb, pålitlig och exakt, för att säkerställa både slutproduktens kvalitet och minsta möjliga materialåtgång.

Leine Lindes linjärgivare av typen RLA 4200 har en inkapslad induktiv absolut mätskala som är utformad för att klara alla utmaningar som denna applikation ger.

En av fördelarna med RLA 4200-givarna är att de är bara att installera och köra – plug-and-play.

Givaren behöver inte monteras inuti en cylinder som andra modeller, i stället kan den fästas direkt på valsens hydraulcylinder. Detta gör den lättillgänglig, både vid driftsättning och för underhåll.

Tack vare den absoluta skanningsprincipen är 4200-givaren redo att mäta och svara omedelbart när den strömsätts.

Leine Linde är en stor tillverkare av robusta pulsgivare, sensorer och systemelektronik för industriella applikationer, ofta inom tunga industrier och i krävande miljöer.

Företaget är baserat i Strängnäs och har en global närvaro.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141