23948sdkhjf

Stabsläge efter olycka hos SSAB

Vid en arbetsplatsolycka under tisdagen på SSAB i Oxelösund fick företagets egen räddningstjänst rycka ut. Detta efter att en skadad man fördes till Nyköpings lasarett som gick in i så kallat stabsläge, vilket innebär att en särskild sjukvårdsledning håller sig underrättad om läget, vidtar nödvändiga åtgärder och följer händelseutvecklingen.

– Det är en entreprenör som blivit transporterad till akuten av vår egen räddningstjänst, säger Sari Heikkinen, kommunikationsansvarig på SSAB i Oxelösund i en kommentar till SN.

Hon har ingen ytterligare information om hur olyckan gick till eller var på området det inträffade.

SSAB klassas som en så kallad Sevesoanläggning på den högre kravnivån, eftersom de bedriver verksamhet som kan orsaka allvarliga skador på människor, miljö och egendom. De har beredskap 24 timmar om dygnet av sin egen räddningspersonal.

– Direkt när det sker en olycka så startar man alltid en intern utredning. Det gör vi oavsett om det är en entreprenör eller en egen anställd eller någon annan. Oavsett vem det är så säkerställer vi att personen kommer till vård om det är någon som är skadad. De här grundläggande uppgifterna gör vi alltid för att säkerställa att alla människor som befinner sig inom SSAB:s område snabbt får hjälp av vår räddningstjänst, säger Sari Heikkinen.

– Så fort det är på vårat område, utreder vi alla olyckor och tillbud. Polisen kan ju ha egna utredningar men SSAB utreder alla olyckor oavsett, säger Sari Heikkinen.

Efter cirka två timmar återgick Nyköpings lasarett till normalläge och meddelade att personen är lindrigt skadad.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078