23948sdkhjf

Nya ägaren vill bredda paletten

Ronnie Rossander är ny ägare och vd för Broby Modellindustri sedan december i fjol. Säljare är Sven Mars, som funderat på att avyttra bolaget sedan en tid tillbaka. 

Broby Modellindustri producerar såväl prototyper, modeller och vakuumformnings- och formsprutningsverktyg. Bolaget har 25 anställda och omsätter runt 35 miljoner kronor.  

– Vi har ett högt anseende generellt på marknaden, och särskilt när det handlar om vakuumformnings- och formsprutningsverktyg till plastindustrin där vi håller högsta kvalitet, säger Ronnie Rossander. 

Utöver plastindustrin är gjuterier ett viktigt kundsegment, där företaget anlitas för att ta fram frigolitmodeller till olika produkter som till exempel ska betonggjutas.   

Som ny vd och ägare har framtidsplanerna nu börjat målas upp. Företaget äger runt 20 000 kvadratmeter yta, varav cirka 10 000 är ännu outnyttjad yta. Rossander håller det inte för omöjligt att det kan bli tal om en utbyggnad framöver. Nya maskininvesteringar är också på ingång, bland annat en ny NC-fräs under 2020 för att kunna ta ännu större verktyg. 

– Den stora utmaningen framöver är att hänga med i den tekniska utvecklingen och att inte vara rädd att investera i ny teknik. Lättvikt och kolfiber är till exempel högintressant för oss. Vi har åtta olika större projekt som vi kikar på just nu. Vår plan är att inom en femårsperiod ha något ytterligare ben att stå på. Man får inte vara rädd att ta nya kliv, säger han.

Källa: Techtank

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079