23948sdkhjf

"Vår inställning är att det vi gör bra idag, ska vi kunna göra ännu bättre imorgon"

Plåtmodul i Mjölby satsar stort och har i dagarna gjort klart med Bystronic Scandinavia om leverans av två nya laserskärmaskiner, Bystar Fiber 3015 12 kW.

Maskinerna kommer att dockas in mot befintligt Remmert-lager för att kunna nyttja dess fulla potential samt för att erhålla rationella flöden.

Fiberlaserns fördelar i drift och skärkvalitet är många mot de traditionella lasermaskinerna som företaget har idag och genom denna investering tar man in ny teknik i fabriken samtidigt som man utökar kapaciteten.

Leverans och installation kommer att ske under det fjärde kvartalet och beräknas vara färdigt till årsskiftet.

– Vi har haft en riktigt bra efterfrågan hittills i år och vi ser fortsatt en hög efterfrågan framåt. Kortare ledtider ställer ökade krav på driftsäkerhet och de här maskininvesteringarna blir ett bra tillskott i vår kapacitet och ska därmed även bidra till att vi får en säkrare drift så att vi över tid klarar våra åtaganden mot våra kunder på ett ännu bättre sätt, säger Mathias Larsson, vd för Rotage/Plåtmodul i Mjölby, enligt ett pressmeddelande.

– För att vara konkurrenskraftig måste man som underleverantör ha ett ständigt fokus på att effektivisera tillverkningen. Vår inställning är att det vi gör bra idag, ska vi kunna göra ännu bättre imorgon, säger Mathias Larsson.

Tillsammans med sitt moderbolag Rotage, beläget i Kvänum, så är Plåtmodul i Mjölby en av Sveriges ledande legoleverantörer inom plåtbearbetning med 40 års erfarenhet.

Produktionen sker i moderna lokaler på respektive ort och i dagsläget omsätter man tillsammans 275 miljoner kronor och har 130 medarbetare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094