23948sdkhjf

Cejn inför kollaborativa robotar

Ökad säkerheten

I ett blogginlägg skriver projektledarna Linus Sjöholm, Produktionsingenjör för hydraulik och Erik Oscarson, Team ledare för monteringen för hydraulik, att en av monteringslinjerna nyligen fick en uppdatering. Innan det var automatiserat så hanterades detta manuellt och personalen gjorde allt för hand steg för steg.

Om onödigt och tidskrävande arbetet kunde göras automatiskt kunde personalen fokusera på mer krävande uppgifter. Det var väl värt investeringen och nu när automatiseringen är installerad kan Cejn se tydliga förbättringar.

Varje del av arbetet är kvalitétsäkrat. Smarta sensorer och verifiering av matriel garanterar kvaliteten hela vägen från första steget där komponenterna monteras tills de packas och går vidare till kunden.

Varje steg i processen måste vara korrekt innan komponenterna går vidare till nästa steg och placeras i det automatiserade området.

När roboten upptäcker att det finns delar på plats och det inte finns några händer i vägen startar den. Roboten utför alla moment och har ingen väntetid då den hela tiden vet var den är i processen.

Det är en kvalitets kontroll vid varje steg så om roboten upptäcker en defekt del tar den bort den för att förhindra att defekta delar lämnar monteringen. Delar som kvalitetssäkrats placeras i en låda och personal kan fortsätta med att producera och packa produkterna.

Poängen är att personalen ska göra de mer krävande uppgifterna medan roboten ägnar sig åt de enklare uppgifterna.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095