23948sdkhjf

Blågult kan minska koldioxidutsläpp mest

Climeon utsetts till en av 100

Climeon har utsetts till en av 100 innovativa lösningar med störst potential att väsentligt minska koldioxidutsläppen, enligt ett pressmeddelande.

Mission Innovation är ett globalt initiativ bestående av 24 länder och EU-kommissionen. 

Vid klimatkonferensen i Paris 2015 kom mer än 190 länder överens om att anta Agenda 2030, den mest ambitiösa överenskommelsen för hållbar utveckling som världens ledare någonsin har antagit. Med dessa globala mål har världens ledare förbundit sig till att uppnå tre saker fram till år 2030: att avskaffa extrem fattigdom, att minska ojämlikheter och orättvisor i världen och att lösa klimatkrisen.

För att lösa klimatkrisen krävs nya innovationer inom hållbar energi och därför startades samtidigt Mission Innovation för att kraftigt påskynda innovationstakten inom miljöteknik.

De länder som deltar i Mission Innovation representerar tillsammans 60 procent av världens befolkning, 70 procent av BNP och 80 procent av de offentliga investeringarna i grön energiforskning.

- Climeon startades ur en drivkraft att motverka klimatförändringarna så att väljas ut som en av lösningarna som kan hjälpa världen att klara det avgörande 1,5°-målet känns fantastiskt, säger Thomas Öström, VD för Climeon.

- Vi är stolta över att ha blivit utvalda som en del i 1.5°C Compatible Solutions Framework och att potentialen för vår teknik bekräftas av Mission Innovation. Det visar att även internationella policymakare tror att Climeon har potential att väsentligt bidra till att minska koldioxidutsläppen och motverka klimatförändringarna, säger Thomas Öström, vd för Climeon.

De 100 lösningarna ska var och en ha potential att minska koldioxidutsläppen med 10 miljoner CO2e eller mer till 2030, alternativt vara av strategisk vikt.

Climeon är ett svenskt produktbolag inom energiteknik. Bolagets unika teknik för värmekraft – Heat Power – tillgängliggör en stor outnyttjad energikälla och ger hållbar el från varmvatten, dygnet runt, året runt. Heat Power är en billig och förnybar energikälla med potential att ersätta mycket av den energi som idag kommer från kol, kärnkraft, olja och gas.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08