23948sdkhjf

Boehlerit Quattrotec – intelligenta svarvoperationer med nya EasySafe-systemet

Det universella svarv-borrverktyget Pentatec ersätter redan upp till fem ISO-verktyg och minskar bearbetningstiden med upp till 30 procent när verktygsbyten och onödiga verktygsrörelser elimineras.

Det nya Quattrotec verktygssystemet är nästa steg i detta intelligenta verktygskoncept och ytterligare en produktfördel är det nya EasySafe-systemet.

Med introduktionen av det nya Quattrotec verktygssystemet gör den österrikiska hårdmetall- och verktygs-specialisten Boehlerit det möjligt för användare att spara ytterligare kostnader.

Tack vare den speciella designen av verktygskroppen kan dessa fyra bearbetningar – fullborrning (även ur centrum), invändig- och utvändig svarvning samt planing utföras med ett och samma verktyg till mycket låga bearbetningsvibrationer.

Höjdpunkten med Quattrotec är dock EasySafe-systemet: ett spår i skärläget garanterar ett snabbt och 100 procent korrekt skärbyte. Enkelt skärbyte och säker användning.

I ett väl utprovat och mycket varierat skärsortiment kombinerar Boehlerit olika substrat med antingen slitstark CVD-beläggning eller den universella och process-säkra PVD-beläggningen.

Den Kapfenberg-baserade verktygsspecialisten använder olika hårdmetallsubstrat som är samordnade på ett sådant sätt att de uppnår optimerade bearbetningsegenskaper.

Till marknadslanseringen på EMO I Hannover finns redan sex olika direktpressade skärsorter tillgängliga och ytterligare två slipade sorter för icke-järnmetaller kommer att läggas till i nästa steg. Det innebär att det finns optimala skärsorter för nästan alla applikationer.

Quattrotec Tool-programmet reducerar bearbetnings- och verktygsväxlingstiden, sparar verktygsplatser och gör det möjligt att borra flatbottnade bottenhål. Samtidigt erbjuder det helt nyutvecklade och extremt stabila verktygssystemet förbättrad processtillförlitlighet samt ökar effektiviteten och flexibiliteten för användaren.

Boehlerit är ett av Horns varumärken.

Horn är en stor europeisk tillverkare av spårbearbetningsverktyg. Den svenska verksamheten har funnits sedan 2013.

Horn har sedan 1969 producerat spår-, avstick-, längdsvarv- och fräsverktyg för metallindustrin.

Det är ett oberoende familjeägt företag och de har totalt 1 400 medarbetare.

Företaget bedriver utveckling, HM-tillverkning, slipning och beläggningsteknik i sin toppmoderna och 25 000 kvadratmeter stora fabrik i Tübingen i södra delen av Tyskland.

Utöver sina egna Horn-produkter samarbetar de även med några av de största leverantörerna i Europa.

Bland varumärkena på hyllorna finns till exempel Urma, Boehlerit, TiroTool, Schlenker, Graf och Applitec.

Det svenska huvudkontoret ligger i Örebro.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095