23948sdkhjf

Saabs vd Håkan Buskhe lämnar

Håkan Buskhe har informerat försvarskoncernen Saabs styrelse om att han lämnar posten som vd och koncernchef. Styrelsen kommer nu att påbörja rekrytering av en efterträdare.

Håkan Buskhe har enligt sitt anställningsavtal sex månaders uppsägningstid och kommer att fortsätta i sin nuvarande roll tillsvidare, men lämnar Saab i februari 2020. Den exakta tidpunkten avgörs av den rekryteringsprocess som Saabs styrelse nu inleder.

– Håkan Buskhe har med stort engagemang och flera strategiskt viktiga beslut lagt en stark grund för en fortsatt positiv utveckling för Saab. Utvecklingen av Gripen E, Saabs del i det amerikanska T-X-projektet och en kraftig förmågehöjning inom det viktiga sensorområdet med bland annat GlobalEye är några exempel på detta. Under Håkan Buskhes ledning har Saab dessutom expanderat internationellt och inlett samarbeten med ett flertal andra ledande försvarsindustrier. Sammantaget gör detta att Saab idag står på en solid grund, vilket är nödvändigt i den extremt snabba tekniska utveckling som påverkar alla industrier, säger Marcus Wallenberg, styrelsens ordförande, enligt ett pressmeddelande.

Håkan Buskhe tillträdde rollen som vd och koncernchef för Saab den 1 september 2010. Han är 55 år.

– Saab har utvecklats till en ny nivå och är idag ett internationellt starkt försvars- och säkerhetsföretag. Vi har tagit oss hit genom strategiska samarbeten, global närvaro och ett konsekvent fokus på investeringar i produktportföljen. Det har varit fantastiskt att få leda detta arbete, säger Saabs vd och koncernchef Håkan Buskhe.

– Skälet till att jag väljer att lämna Saab är att jag gärna skulle vilja hinna med ytterligare en operativ utmaning i min karriär. Fram till dess att en ny vd är utsedd kommer jag att ha fullt fokus på Saab för att underlätta för min efterträdare. Det handlar framförallt om genomförandet av de stora projekten tillsammans med våra kunder samt det fortsatta arbetet med att nå Saabs finansiella mål, säger Håkan Buskhe.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125