23948sdkhjf

Nu kan hårdrocksbilen bli din

Den är skapad av Volvo i samarbete med In flames Björn Gelotte. Nu säljs lastbilen på auktion.

I samband med Sweden rock festival 2018 skapade Volvo Lastvagnars designteam och Björn Gelotte från In flames en riktigt hård FH16. Lastbilen har en rad unika detaljer som att övre övre halvan av hytten är klädd i svart läderimitation, och den undre delen pryds av grafik av kablar i olika metallicfärger.   

Hyttens insida ger känslan av en rocklounge. På insidan av dörrarna, sätena och på gardinerna finns In Flames logo och andra symboler som andas heavy metal.  

– En av tankarna var att kittla människans tre sinnen syn, känsel och hörsel, så lastbilen har också ett bra ljudsystem”, säger Nigel Atterbury, grafisk designer på Volvo Lastvagnar, i ett pressmeddelande. 

På väggen bakom förarsätet sitter en Björn Gelotte edition-gitarr, en Epiphone custom Les Paul.  

– Ta fram gitarren. Spela några riff. Och njut av lastbilen, den är grym, säger Björn Gelotte. 

Nu ska lastbilen säljas. Auktionen har öppnat på Tradera, och den pågår fram till lunch den 20 september. 20 procent av priset går till ett projekt för trafiksäkerhet för barn. Det är utbildningen Stanna, titta, vinka där Volvo Lastvagnar vill lära barn hur man beter sig säkert i trafiken. Med lastbilen följer dessutom en personlig årsbiljett för entré till In flames alla konserter i världen under 2020. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11