23948sdkhjf

Globalt svenskt automationsbolag på egna ben

SKF Motion Technologies bytte den 8 oktober namn till Ewellix.

Bolaget bygger vidare på sin position som en ledande global leverantör av avancerade linjära rörelse- och ställdonslösningar med energieffektivitet och kundanpassning i fokus.

SKF Motion Technologies förvärvades från SKF Group av Triton i december 2018.

Ewellix, som får sitt högkvarter i Göteborg och har cirka 1 400 anställda, bedriver tillverkning och försäljning i Europa, Nordamerika och Asien.

Försäljningen sker både via ett globalt distributörsnätverk och via egna försäljningskontor.

– Efter 50 år som en del av SKF har vi ett meriterande arv som är värdefullt även på egna ben. Vår styrka är en unik ingenjörskonst som bygger på hög kompetens inom både applikationsområden och olika produktteknologier. Med ny ägare skapas möjligheter att ta kliv framåt och utveckla en agil verksamhet med ökat fokus på utvalda kundapplikationer till nya och befintliga marknader, säger Daniel Westberg, vd på Ewellix, enligt ett pressmeddelande.

Ewellix fokuserar sina lösningar på industriell automation, medicinska applikationer och mobil maskinutrustning. Bolaget arbetar nära sina kunder med både komponenter och anpassade lösningar.

En tydlig utveckling är hur digital innovation på automationsområdet öppnar upp nya möjligheter inom linjär rörelseteknik.

– Med sensorteknik och datadriven analys blir våra produkter allt mer relevanta för att stödja kunderna i deras satsningar på IoT. Vi har också kommit långt i skiftet från pneumatik och hydraulik till elektromekaniska lösningar, vilka är väsentligt mer energieffektiva. Våra nuvarande fabriker och försäljningskontor ger oss en solid grund att bygga vidare på. Ambitionen är att ytterligare öka vår globala närvaro, säger Daniel Westberg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093