23948sdkhjf

Jens S Group förvärvar i Danmark

Jens S Group, som ingår i Axel Johnson International, har genom sitt dotterbolag Jens S Transmissioner förvärvat Kaltech Gearservice från och med 1 oktober 2019.

Tack vare förvärvet av Kaltech stärker Jens S Group sin position på den danska marknaden genom att addera kompletterande tekniska lösningar, inklusive reparations- och underhållstjänster med högt mervärde samt teknisk expertis till den nuvarande marknaden.

Kaltech Gearservice grundades 1998 och är en dansk leverantör av reparations- och underhållstjänster med högt mervärde för växellådor, kopplingar, bromsar samt kardanaxlar som används i industriella miljöer.

Kaltech erbjuder reparations-, tillstånds- och underhållstjänster på plats samt större maskinbearbetningar i egen regi för att tillgodose kunders specifika behov.

Företaget kommer på så sätt komplettera Jens S omfattande produktutbud inom transmissionslösningar.

Kaltech Gearservice kommer fortsättningsvis att behålla sitt varumärke och blir ett dotterbolag till Jens S Transmissioner, som ingår i Jens S Group med huvudsäte i Norrköping.

Kaltechs nuvarande ägare och vd, Knud Lund, kommer att stanna kvar i företaget och fortsätta utveckla företaget tillsammans med Jens S.

– Förvärvet av Kaltech är strategiskt sett ett mycket bra komplement till hela Jens S Group. Kaltech har en mycket kvalificerad arbetskraft samt omfattande reparations- och underhållstjänster med en maskinpark som kompletterar Jens S nuvarande. Det passar också väl in i vår strävan att erbjuda tekniska helhetslösningar, säger Johan Benzler, vd för Jens S Group, enligt ett pressmeddelande.

Genom förvärvet kommer Jens S Group att omsätta 0,5 miljarder svenska kronor och de expanderar gruppen till sju företag med totalt 145 anställda.

Jens S Group är en del av Axel Johnson International, en privatägd svensk industrigrupp som består av fler än 110 bolag i 27 länder, med en omsättning på 960 miljoner euro.

Fokus ligger på företag verksamma inom strategiskt utvalda nischmarknader som erbjuder tekniska komponenter och lösningar till industriella processer.

Idag har koncernen fem affärsområden: Fluid Handling Solutions, Industrial Solutions, Lifting Solutions, Power Transmission Solutions och Transport Solutions.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079