23948sdkhjf

Mindre orderingång – men stabil utveckling för ABB 

Trots en backande orderingång och lägre intäkter än tredje kvartalet förra året så visar ABB en stabil delårsrapport med ett operationellt ebita-resultat på 806 miljoner dollar. 

Läs också: ABB-robotar snabbar upp coronatesterna

”Koncernen har levererat stabila resultat under kvartalet med tanke på svagare makroekonomiska förhållanden som påverkar vissa av våra kundmarknader, framför allt robot- och automatiseringsverksamheten”, skriver Peter Voser, ordförande och koncernchef för ABB. 

Orderingången för tredje kvartalet i år landade på 6 688 miljoner dollar, jämfört med 6 917 miljoner dollar samma period förra året. Intäkterna uppgick till 6 892 miljoner dollar, jämfört med förra årets 7 035 miljoner dollar. 

”Vi håller rätt kurs och strävar efter långsiktig tillväxt, är fast fokuserade på att hantera kostnader som svar på en mer dämpad efterfrågan samtidigt som vi fortskrider med vår transformeringsagenda,” skriver Peter Voser. 

I delårsrapporten meddelar även ABB att Björn Rosengren kommer att ta över som koncernchef från och med den 1 mars 2020. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.141