23948sdkhjf

På Elmia avslöjas vad framtidens fordon består av 

Peter Bryntesson från Fordonskomponentgruppen, FKG, lovar att på Elmia Subcontractor visa upp vilka artiklarna för tillverkning av framtidens fordon är. 

– Utan att säga för mycket är många kopplade till energilagring. När förbränningsmotorn försvinner i den främre delen av fordonet ger det möjlighet att skapa nya funktioner i det utrymmet. Vi kommer att ha en utställning där vi presenterar de nya som behöver tillverkas och lägger de gamla i en soptunna, säger Peter Bryntesson, senior projektledare och rådgivare på FKG, i ett pressmeddelande. 

Omställningen för branschen är redan igång, och enligt Peter Bryntesson gäller det nu för företagen att vara snabba på bollen. 

– Vi är redan i gång. Det tillverkas fordon för fullt och det är en pågående, skarvlös övergång. Vad vi vet är att till exempel stora spelare som Volvo och Volkswagen har uttalade visioner om när de slutar att utveckla fordon med förbränningsmotor. 

Mycket mer om vad FKG kommit fram till vill han inte berätta än, men intresset för arbetet har varit stort sedan starten. 

– Det finns företag som är i riskzonen och de måste börja fundera på sin roll i framtiden. Vi vet att det kommer att se annorlunda ut och till viss del kommer kedjan för enskilda komponentleverantörer att slås sönder, säger Peter Bryntesson. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141